PRISM en het gestuntel van bedrijven

Jemig, het houdt maar niet op dat gesodemieter over PRISM. De zwakke bedoeling van US of A om de klokkenluider aan de hoogste boom te knopen duidt maar weer eens aan dat men denkt dat ze verheven staan boven alles en iedereen. Maar toch is het nuttig om je pijlen eens te richten naar de bedrijven die genoemd zijn. Want US of A mag dan zulke snode plannen hebben om mensen tot op het bot te willen volgen, de bedrijven gaan anders ook helemaal niet vrijuit. En zeker Google en Facebook niet.

De hele wereld stond in rep en roer verleden week. De stoute US of A zou de mensheid volgen met een nasty programma genaamd PRISM. Een programma welke directe toegang zou hebben tot de servers van vele bedrijven welke gestationeerd zijn in de US of A. Bekende namen als Google, Facebook, Apple, Yahoo etc. etc. zouden de deuren van hun magische servers open gooien voor de inlichtingendiensten van US of A. En uiteraard waren deze er ook als de kippen bij om alles te ontkrachten. Want hun aandeel zou maar eens zakken natuurlijk.

Nu is het natuurlijk zo dat PRISM nooit zijn bestaansrecht zou krijgen als ze idd geen toegang zouden hebben tot deze servers. En als je Snowden mag geloven hebben ze deze toegang ook wel degelijk ook al beweren de bedrijven van niet. Maar men moet met een paar dingen rekening houden vooraleer je zomaar deze bullebozen gelooft. Zoals bijvoorbeeld de Patriot Act oftewel de USA PATRIOT Improvement and Reauthorization Act zoals die nu in zijn huidige vorm bestaat. Een bestand waarvan de inhoud nooit echt duidelijk is gemaakt, maar waarbij in de loop der tijd wel duidelijkheden over zijn ontstaan. En dat is dat Amerikaanse bedrijven moeten meewerken aan de opvraging van informatie van hun klanten. Amerikaanse bedrijven werken hier feilloos aan mee in ruil voor wat steun van de overheid. Welke steun is nog niet helemaal duidelijk, maar de case Apple vs Samsung zou daar wel eens wat duidelijkheid over kunnen gaan scheppen. Obama heeft namelijk het laatste recht om bepaalde importbevelen van rechters te ontkrachten. En laat Apple nu net verleden week daarin een opdonder hebben gekregen van de rechter.

Afijn, fuck die Apple en hun rechtzaken. Laten we eens kijken wat alleen Apple al zou kunnen betekenen voor “zijn” overheid. Zo hebben we dus de iPhone/iPad waarin hele bijzondere vernuftige dingen in zijn verwerkt. Zoals een GPS module. Deze GPS module kan door middel van software gekoppeld worden aan andere stukjes software, welke de naam app meekrijgt. Zo kan je dus een foto maken met daarin gegevens verwerkt die heel erg belangrijk kunnen zijn voor bepaalde mensen. En deze uploaden we met de geïntegreerde Facebook app naar Facebook. Of wordt in de iCloud bewaart. Of wat dacht men van iMessage… volledig encrypted en niet te lezen voor buitenstaanders….toch? Nou complete bullshit dus. iMessage is zo onveilig als het maar wezen kan. Apple beweert namelijk dat het een end 2 end encryptie is waarbij ze zelf geen controle erover hebben. En dat is natuurlijk klinkklare onzin. Want wat gebeurt er wanneer je een iCloud backup terug zet op je nieuwe telefoon? Juistem, je iMessage berichten staan er gewoon weer op en uiteraard ook leesbaar. Hoezo end 2 end encryptie? Apple bezit gewoon de sleutel van deze encryptie en als Apple deze heeft, dan heeft de overheid deze ook.

En dan hoor ik alle Androidfans roepen: “Zie je nu wel….moet je maar een Android nemen”. Ach, beste mensen, laat me toch niet lachen, ik was nog helemaal niet klaar. Want ook al is bijv. Samsung een Zuid koreaans bedrijf, al je gegevens op een Samsung Galaxy S vlaggenship zijn al helemaal niet veilig. Want deze bevat Android en wat Android met je gegevens doet is al helemaal godvergeten te belachelijk voor woorden. Want deze is voornamelijk gelinkt aan de servers van Google en wat hebben we inmiddels geleerd van Google? Juistem, Google is Evil!!! Zoals eerder bij de ontleding van de voorwaarden van Google kwam al naar boven dat Google alles van je wilt weten. Zoals je IMEI, MAC adres, je contacten, met wie je hebt gebelt, waar je loopt etc. etc. Maar in dat artikel kwam ook nog het volgende naar voren:

Maar hey, we zijn er nog niet….want verbazingwekkend wordt er nog een andere instantie genoemd die feilloos en onder de noemer “juridische redenen” wordt geplaatst. De overheidsinstanties!! Deze mogen gewoon lekker rondsnuffelen in de gegevens van de klanten van Google. Dus waar je hebt gelopen, met wie je hebt gebeld en met welke pc (MAC adres) je onzin op het internet hebt geplaatst. En daar heb je niets over te zeggen, want volgens Google zijn dat hun gegevens en niet die van jou.

En daar werd min of meer de komst van PRISM bekend gemaakt. Want hoe mooi dit omschreven is, er wordt gewoonweg gezegd dat de overheidsinstanties VRIJ mogen snuffelen in de informatie welke Google zich toe-eigent via hun zoekmachines, Google+ en hun Android software. En als men heel erg logisch nadenkt dan beseft men dat Google een hele hoop informatie over vrijwel elk IP adres heeft. En via de juiste koppelingen wordt een IP adres al snel gelinkt aan een naam en al zijn handelingen op het internet. Want wie Gmail heeft en ingelogd blijft, geeft alles wat hij op dat moment op zijn pc doet door aan Google. Zelfs de systeemcrashes welke je oploopt worden doorgestuurd.

En om maar niet te spreken over FuckFacebook. Welke niet alleen jouw gegevens door verkoopt aan adverteerders, maar ook dus feilloos overhevelt naar de speurders van inlichtingendiensten. En we weten inmiddels welke gegevens er op Facebook staan. Met volledig geïllustreerde profielen en de data uit de servers van Google hebben de PRISM heameau’s complete profielen. Zoals:

– Wie is iemand?
– Waar woont iemand?
– Wat is zijn IP?
– Wat is zijn telefoonnummer?
– Wie zijn zijn contacten?
– Wanneer is hij online?
– Met wie chat hij zo nu en dan?
– Wat zijn zijn interesses?
– Wie zijn zijn echte vrienden?
– En welke vrienden hebben deze vrienden?
– Met wie belt hij rond dit en dat tijdstip?
– Waar liep hij op dit tijdstip op deze datum?
– Waar zoekt hij naar?
– Is zijn systeem wel eens gecrashed?
– Zo ja, toegang tot dit systeem mogelijk dankzij deze crash?
– En de rest vult minister Opstelten vanzelf aan tegenwoordig door het hacken van systemen legaal te maken.
– En we zijn klaar.

Vertel het me maar lieve mensen? Willen we zo leven? Willen we dat echt alles van ons bekend wordt? Zo ja, gaat vooral uw gang op het internet. Want wij hebben u nodig om bijv. mijn leven zo anoniem mogelijk te houden. U bent het kuddevee waarop wij zitten te wachten, degene die niet gevolgd willen worden. Maar vergeet u niet de film 1984 te kijken? Want dankzij uw “u heeft toch niets te verbergen” mentaliteit kiepert deze wereld zich in een wereld waarin er maar een paar mensen wat te vertellen hebben, en dat bent u in ieder geval niet. U vraagt, zij draaien…met geen enkel probleem.

Blijft u Privacyguru volgen, want hij brengt de komende dagen/weken een artikel uit hoe u toch communicatief kan zijn op het internet zonder al deze bedrijven. En gelooft u nu niet klakkeloos alle websites die met alternatieven komen zoals Hushmail (whahahahahaha) en Safe-mail.net (servers in Israel, lekker veilig proest). Stay tuned en bedankt voor het lezen.