Opsporingsdiensten doen huilie..privacy komt verder in gevaar!!

Nou, het eeuwige gejammer is begonnen. De nationale opsporingsdiensten zijn begonnen met hun offensief richting de vele maatregelen die een crimineel kan nemen om ongestoord met zijn mede criminele gabbers te babbelen. En nu zult u, als doorgewinterde crimineel, wel in uw handjes wrijven en roepen: 1-0 voor de crimi’s, maar het is in feite 1-0 voor de opsporingsdiensten, want het peilstokje is weer uitgehangen en uiteraard zal dit tranentrekkend stukje worden opgepakt door de overbetaalde ambtenaren in Den Haag.

Kijk, het is gewoon simpel. Je huurt een stel overijverige ICT medewerkers in, je pleurt er een tig aantal miljoen subsidie tegenaan, schendt vervolgens velen mensen hun privacy en houdt je dan ook vervolgens niet aan de regels zoals deze staan voor het juiste gebruik van aftappen en vervolgens ga je dikke huilie doen in een krant om zodoende de privacy en veiligheid van de burgers nog verder te kunnen en mogen schaden. Het bekende: ik werp een ballonetje op en er is vast wel een malloot die het oppakt. Klopt, PrivacyGuru pakt het dit keer eens een keertje op. Want ik walg van deze techniek zoals die inmiddels al door vele politieke partijen wordt gehanteerd. Het bekende uitgelekte debat over bezuinigingen bijvoorbeeld? Zogenaamd uitlekken zodat het pleps er al aan kan wennen om zodoende zo min mogelijk schade op te lopen als partij. Al helemaal richting de verkiezingen toe. Let maar op mijn woorden. De komende maanden wordt je weer doodgesmeten met proefballonnen. Afijn….

We waren bij onze aftapdiensten die ineens en superspontaan de mensheid niet meer kan volgen. Want, zo zeggen ze, de crimi’s hebben teveel mogelijkheden om gesplinterd hun werk te kunnen doen. Want zo kan er wel een tap op het internetabonnement van de crimi gezet worden, maar om dan ook een tap te krijgen op de mobiele telefoon of andere publieke verbindingen..ja…dat is niet zo vanzelfsprekend. En zo krijgen ze maar flarden binnen van wat een zogenaamde crimi aan het doen is. In Amerika noemen ze dat liefkozend: het “Going-Dark” probleem. En we weten allemaal inmiddels waartoe dit weer gaat. Juist, een overijverige en wellicht demissionaire minister die er effe snel een wetje er doorheen duwt. Tis maar goed dat die Donner er niet meer zit, want die had die wet er al doorheen geduwd voordat het artikel nog online kwam.

Tegenwoordig is het zo dat openbare publieksdiensten aftapbaar horen te zijn, maar de wetgeving schiet daarin redelijk te kort, omdat met de komst van Skype, VPN en andere “besloten gebruikersgroepen” de mogelijkheid om te kunnen tappen redelijk verkleind worden. En dat moet veranderen vinden ze. Het zou zelfs zo moeten zijn dat elke vorm van communicatie aftapbaar hoort te zijn. Zo willen ze in de USA al publieke diensten gaan verplichten backdoors in te bouwen in software welke de communicatie tussen personen als hoofddoel heeft staan. En wat er in de USA gebeurt, wordt door dit zielig landje klakkeloos overgenomen als zijnde dat ze het daar ook zo doen.

Men vergeet een ding…de crimi’s zijn altijd slimmer geweest dan de opsporingsdiensten. Het is altijd een kat en muis spel geweest en tot nu toe hebben de crimi’s het altijd gewonnen. En waarom? Omdat dat de bedoeling is, beste mensen!! Want zonder crimi’s zouden er ook geen politie of andere opsporingsdiensten bestaan. Zonder crimi’s lag de hele zwarte handel op zijn gat. Zonder crimi’s kunnen ze niet zomaar gaan huilen dat ze iedereen willen tappen. Zonder crimi’s was NL nooit zo groot geworden. Want alles wat wij gedoogden en/of nog steeds gedogen hangt samen met crimi’s. Waarom de wietpas niet geheel landelijk invoeren? Waarom softdrugs niet legaliseren en er belasting over heffen?

Jaja, aluhoedje techniek om zo lekker hits te scoren voor PrivacyGuru.nl, hoor ik je denken. Prima, men denkt maar een eind raak. Maar als je dan toch bezig bent, denk dan ook eens over bovenstaande alinea. Wedden dat at the end je zegt…verrek…zou het dan toch? Wat men met dit artikel wilt bereiken is simpelweg de wetgeving openbreken om zodoende nog meer privacy van de mensen te kunnen schenden. Om zodoende nog meer de Big Brother uit te hangen en de mensheid het idee te geven dat we worden bewaakt door onze veiligheidsdiensten. En o ja hoor, er zullen vast wel crimi’s gepakt worden door de aftapmogelijkheden zoals ze er nu zijn. Maar het lijkt mij een beetje overdreven om ervoor te zorgen dat elke communicatiemiddel een backdoor moet bevatten om zo je werk maar simpel te kunnen doen. Er is niks mis mee om je mouwen op te stropen en actief je werk te doen ipv in een bak koffie te roeren met een koptelefoon op in een duister hol (heerlijk, dat fantaseren).

Om een lang lulverhaal kort te maken. Het heeft toch geen nut. Bij alles wat men verzint, daar verzinnen de crimi’s wel weer wat op. En mochten de opsporingsdiensten denken dat ze nu alles af kunnen tappen at the end, dan schakelt men gewoon over op geheimtaal en boem, het volgende huilartikel in de Telegraaf is weer een feit. Maar ondertussen wordt de privacy van de doodnormale burger met bosjes geschonden en zijn de opsporingsdiensten net zo goed schuldig aan het overtreden van de wet, maar wie tapt hun in onderzoek naar illegaal gedrag? Laten we wel wezen, NL zal er alles aan doen om uw leventje in beeld te krijgen, of het nu mag of niet. Regelgeving is er tenslotte alleen voor het pleps, toch?