Trajectcontroles verdwijnen, want uw kenteken gaat uw lokatie verraden


Tjongejonge, drukke tijden voor PrivacyGuru dit keer. Zo zit je met een lekkere cocktail op de Bahama’s en zo mag je het schorriemorrie van NL weer belichten. En met schorriemorrie bedoel ik dus degene die het zo prettig vinden om de privacy van de burger op het randje van de afgrond te zetten. Want dit keer is er een nieuw “adviesgroepje” opgestaan welke een dringend advies heeft aan onze (uiteraard) demissionair minister Schultz van Haegen van Verkeer. Gooi in elke kenteken een chip, zodat alle ellende omtrend illegaal benzine tanken etc voorkomen kan worden.

Een luizige volle tank benzine…zoveel is uw privacy niet meer waard in dit land. Een Adviesgroep, welke onder leiding staat van de RAI vereniging van auto-importeurs, adviseert de minister om elke kentekenplaat te gaan voorzien van een RFID-chip welke op afstand te controleren valt. Nu ben ik op zich al benieuwd waarom auto importeurs zich druk maken over een chip in het kenteken, maar dat zal mijn persoonlijke achterdochtigheid wel zijn. Maar mocht het advies worden overgenomen door de demissionair minister, dan rijden we binnenkort allemaal onder toezicht van onze grote broer Big Brother. Waar je hebt gereden, waar je overnacht hebt, gepist of gewoon, met een andere vent de bosjes in bent gedoken…men weet het allemaal in de toekomst. En ze zullen het schaamteloos gebruiken. En als de privacy in het geding komt, dan gooien ze er wel een proefprocesje tegen aan.

Want het rekeningrijden mag dan wel “van de baan” zijn. Ze werden daar in Den Haag natuurlijk bloedje geil bij het idee dat iedereen te volgen was. Dus pakken ze nu een mega groot probleem aan welke de maatschappij dusdanig ontwricht dat het wel verantwoord is om iedereen te mogen volgen. Het volgooien van een volle tank en snel wegracen voordat die kneus achter de balie je heeft gezien. En uiteraard snappen we dat. Want ja…het is wel een heel groot maatschappelijk probleem waardoor we met alle liefde onze heilige koe vrijheid voor op willen geven. En we gevolgd willen worden door BOA’s die hun opleiding van het UWV in hun schoot geworpen kregen.

Denk er eens bij na mensen. Ik geloof dat iedereen pislink werd bij het idee een chip onder de arm te krijgen. Het feit dat je altijd te volgen was. Maar met een chip in het kenteken zijn we net zo ver. Overal waar je heen gaat, het laat een mooi spoor achter op “Google Maps” voor de opsporingsdiensten. Ze hoeven je kenteken maar in te vullen en ze zien na verloop van tijd een perfect schemaatje waar je hebt gereden. In combinatie met jouw GSM gegevens en andere informatie die inmiddels opgeslagen in databanken liggen is het profiel dusdanig compleet dat meneer de opsporingsambtenaar zelfs moet gaan vrezen voor zijn baantje.

Mooiste komt nog natuurlijk. Iedereen mag binnenkort dus lekker een setje nieuwe platen halen, want dat vergroot de veiligheid namelijk, dus wordt dat verplicht gesteld zoals de EU kentekenplaten. Platen die bij ons verplicht werden gesteld, maar bij onze buren amper voorkomen. En uiteraard kleeft er aan elk nieuw setje platen ook een prijskaartje. En die is uiteraard in deze tijden vol met crisis voor de burger zelf. Kom op zeg, je moet er niet aan denken dat Den Haag de burger even tegemoet komt. Een setje chips kost acht euro extra, maar vergeten we de speciale machines niet, de overijverige ambtenaren die betaald moeten worden en uiteraard Griekenland, Spanje, Portugal, Italie etc. etc, dus ga er maar vanuit dat een nieuw setje ons weer voor 50 euro leegzuigen. Oftewel, het pleps mag zelfs betalen om zijn privacy op te geven. Hoe mooi is dat? Gewoon, omdat het kan.

PrivacyGuru gaat zich hard maken om mensen eraan te herinneren dat wat er nu gaande is niks te maken heeft met illegaal tanken of onverzekerd rondrijden. Dit alles heeft simpelweg te maken met de Need for Feed van de roverheid. Want zo’n chip in het kenteken, das toch wel verrekte handig in de toekomst. Want om de 300 meter een RFID-chiplezer aan een lantarenpaal en we weten nondeju ook nog eens hoe hard die flapdrol heeft gereden. Niks geen dure trajectcontroles en dure BOA’s langs de kant van de weg. Gewoon, met de voetjes op de tafel, roerstokje in een bakkie leut en gniffelen maar. Het CJIB draait overuren en wordt spontaan miljardair van de administratiekosten die ze illegaal heffen. En dit is nog maar het begin mensen. Bedenk op wie u gaat stemmen in september. Het kan wel eens van cruciaal belang zijn. Want Wilders mag het dan gooien op Europa en de Euro. PrivacyGuru gaat zich richten op de privacy en welke standpunten de politieke partijen hanteren wat betreft dit onderwerp.